Organisatie

Bestuur Nederland

Het NUW heeft in Nederland een enthousiast bestuur dat zich geheel vrijwillig inzet. Daarnaast werkt het NUW met vrijwilligers die specifieke taken op zich nemen.

Dagelijks Bestuur 

Voorzitter: Arjen Kool
Vice-voorzitter: Urbain Watjer
Secretaris: Erik ter Poorten
Penningmeester: Johan Luijt
Adviseur: Paul Watjer

Arjen Kool

'Ik ben sinds 1995 betrokken bij het NUW. Het geeft aan de ene kant heel veel voldoening om me in te  zetten om kansarme jongens en meisjes de mogelijkheid te geven om te bouwen aan een betere toekomst.  Aan de andere kant is het ook frustrerend dat er nog zoveel meer te doen is en je invloed uiteindelijk maar  beperkt is. Het is echter een feit dat er al zoveel kinderen dankzij het NUW de lagere school af hebben  kunnen maken. Daar doe ik het voor !

Ik woon samen met mijn vrouw Ceciel en twee zoontjes Thomas (2007) en Benjamin (2009) in Voorburg. Ik ben werkzaam als senior beleidsmedewerker bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.'

    Urbain Watjer

   Directeur Urbain Trade

 Mijn naam is Urbain Watjer, ik woon in Almere, ben al 13 jaar gelukkig getrouwd  en heb twee kanjers van  jongens(8 en 10). Ik ben in contact gekomen met het NUW door medeoprichter van ons bedrijf en vader  Paul Watjer. 14 jaar geleden kwam hij in contact met de vader van Arjen Kool en zo is het balletje gaan  rollen. Inmiddels zijn we hoofdsponsor van het project en ik ben ontzettend trots dat ons bedrijf Urbain  Trade, met dank aan onze klanten en personeel, honderden kinderen wel een kans kunnen geven op een toekomst. Als dank aan mijn vader voor zijn inzet voor de stichting is de ambachtschool ook naar hem vernoemd: Paul Watjer Kibuuka Vocational traing Center.

Erik ter Poorten

'Ik woon in Eindhoven samen met Dione en mijn drie kinderen Jorian (1999), Tamar (2001) en Sarah (2004) en werk in de IT. Naast werken en het NUW houd ik mij bezig met Jiu-Jitsu. Ondertussen ben ik bijna 20 jaar actief binnen het bestuur, waarvan de langste tijd als secretaris. In al die jaren is het NUW gegroeid, waardoor er meer kinderen naar de scholen kunnen. Tijdens mijn reis met Arjen Kool in 2001 naar Mpigi werd ik 'overvallen' door het enthousiasme van de kinderen en het grote aantal ervan: bij de school St.Kizito stonden ruim 100 zingende en dansende kinderen voor onze neus en dan realiseer je je dat al deze kinderen een goede start krijgen dankzij de stichting en haar donateurs... Een geweldig gevoel dat mij nog steeds kan enthousiasmeren voor het werk van de stichting. Hier doen we het voor!'

Johan Luijt

'Per 5 juli 2014 heb ik het penningmeesterschap overgenomen van Annemieke Roos. Ik voel me vereerd dat ik op deze wijze mijn steentje kan bijdragen aan Stichting NUW, die ik al jarenlang een warm hart toedraag.  Afrika spreekt me bijzonder aan. Ik ben diverse keren in Afrika geweest en ben gegrepen door de schitterende natuur, de vriendelijkheid en blijmoedigheid van de mensen, maar ook door de schrijnende armoede niet in de laatste plaats veroorzaakt door corruptie. Stichting NUW bestrijdt de armoede omdat door de structurele hulp mensen een bestaan kunnen opbouwen. Bij Stichting NUW gaat bovendien geen eurocent verloren aan corruptie. Elke eurocent gaat naar de weeskinderen. Er blijft niets aan de strijkstok hangen. 

Ik heb een bedrijfseconomische achtergrond en ben werkzaam bij het Waarborgfonds voor de Zorgsector als bedrijfseconomisch analist. Ik woon in Putten, ben gelukkig getrouwd en heb drie geweldige kinderen: twee dochters (2004 en 2005) en een zoon (2008). 

Bestuur Uganda

Children Support Organization (CHISOM)

Stichting NUW werkt in Uganda samen met CHISOM. CHISOM is verantwoordelijk voor de uitvoering van de projectactiviteiten en het beheer van de fondsen die door het NUW beschikbaar worden gesteld. CHISOM rapporteert hierover regelmatig aan het NUW.

In de rapportage wordt zowel inhoudelijke als financiële verantwoording afgelegd.

CHISOM staat onder de supervisie van een managementboard die voorgezeten wordt door Edward Ssebuyira. Project officer van CHISOM is Bonny, zij bezoekt wekelijks de gastgezinnen, gezondheidskliniek en scholen om te kijken of alle activiteiten goed uitgevoerd worden.

Innocent Manda: lid van het bestuur van onze zusterorganisatie in Mpigi.

“Mijn naam is Innocent Manda en ik run een bedrijf dat safari’s organiseert. Daarnaast werk ik met een aantal niet-gouvernementele organisaties die zich bezighouden met de problemen van jonge kinderen. De kinderen worden gesteund om naar school te gaan en ze ondergaan een bewustwordingsprogramma rond HIV en Aids.

Toen ik vorig jaar Arjen [Kool] ontmoette, werd het mij duidelijk dat ik mijn ervaring en deskundigheid kan inzetten voor de weeskinderen als bestuurslid van de organisatie in Mpigi. Door mijn inbreng hebben we onder meer wijzigingen aangebracht in de structuur en taakverdeling van het bestuur.

Het belangrijkste doel van de organisatie, is het betrekken van de verzorgers en families bij het reilen en zeilen van de kinderen. Onder andere door het monitoren, bezoeken en evalueren van de families. Een tweede – maar zeker niet minder belangrijk doel – is het vinden van sponsoren naast het NUW.”

Edward Ssebuyira

Edward Ssebuyira: Voorzittervan het bestuur van onze zusterorganisatie in Mpigi.

 'I am a Ugandan aged 43 years old with a Bachelor’s Degree in Development Studies. Currently working with GOAL (an Irish development organization) in Uganda as a Child Protection Technical Officer. My role involves supporting 11 partner organizations to establish internal systems to identify and manage child abuse risks within their organizations and design sustainable livelihood projects to benefit children in Hoima and Bundibugyo districts. I am a resident in Mpigi town Council married with four children and I am a board Member of the orphans project.

History with the Mpigi Orphans Project

I am very proud to be one of the members who saw the birth of this organization. It was during 1993 when Natasja Smit visited Mpigi district through the International youth exchange programme coordinated by Uganda Red Cross Society. By then I was working with the same organisation as a District Field Officer. I coordinated her visit and she was hosted by the family of Caroline Lwanga Butayi. Most of the children especially the orphans and needy children were not attending schools instead they were involved in petty activities like fetching water for a leaving. Natasha encouraged both of us (Edward and Caroline) to think of some thing to do for these children.  

At this stage I was involved in identifying the first group of the children to benefit from the project, schools to participate in the project, organizing the financial management and writing the first constitution of the organisation jointly with Arjen Kool in 1995.'

 \ 

 

Project Officer: Bonny

Bonny is als maatschappelijk werkster verantwoordelijk voor de lopende activiteiten van CHISOM. Dit houdt ondermeer in dat wij ervoor zorgt dat alle weeskinderen een goede lunch krijgen op school en dat ze genoeg goede schoolmaterialen (schriftjes, pennen, potloden en een passer) krijgen. Daarnaast zorgt Bonny ervoor zorgen dat de weeskinderen - indien noodzakelijk - medische zorg krijgen en is ze een vertrouwenspersoon voor de weeskinderen wanneer er problemen zijn op school of thuis. Bonny is 28 jaar. Voordat ze in augustus bij CHISOM in dienst trad werkte ze bij verschillende organisaties als maatschappelijk werkster. Ze heeft een bachelor sociale academie als academische achtergrond.

 

 

 

Project leider Ambachtsschool:  Joseph 

Joseph is aangesteld als manager om de ambachtschool op te zetten en te leiden. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de fondsenwerving voor CHISOM in Uganda. Joseph is 45 jaar en heeft veel ervaring in het managen van kleinschalige ontwikkelingsprojecten. Voordat hij in augustus bij CHISOM begon werkte hij ondermeer bij de internationale ontwikkelingsorganisaties World Vision en Concern Worldwide. Hij heeft een masters opleiding in management als academische achtergrond.